PASSENJANT VORA MAR, BENICÀSSIM!


LA VÍA VERDA

Bona vesprada amics i amigues :)

Com ja heu pogut comprovar al llarg d'aquestes últimes entrades, els i les alumnes de TASOCT del IES JORDI DE SANT JORDI vam organitzar una acampada els dies 24 i 25 de Gener, a Benicàssim.
Després d'haver disfrutat durant tot un dia de les instal·lacions de l'Alberg Argentina, gràcies a les magnífiques activitats programades i els avantatges que hi ha al tenir la platja al costat, a la matinada del segon dia es va programar una ruta per la via verda del municipi. 
La via verda és una ruta que connecta Benicàssim i Oropesa del Mar, amb una longitud de 5'6 km. El seu principal atractiu és la seua localització ja que es troba en tot moment vora mar, passant per zones de pinars i muntanyes escarpades. 

Remontant-nos historicament, aquesta ruta de la que actualment tenim l'oportunitat de gaudir, fou creada per donar cabuda a les vies de ferrocarril que uniren Valencia i Barcelona a principis del S.XIX. 
A causa del posterior desenvolupament urbà, l'auge de l'oferta i demanda turística i la impossibilitat d'adaptar-se a les noves exigències de les vies ferroviàries, es va construïr una variant del traçat. L'any 2008 el Ministeri de Foment junt la Generalitat Valenciana van decidir actuar al respecte de manera compensatoria, acondicionant la vía verda i aconseguint que fora una zona de gran atractiu i interés turístic, aprofitant tant el patrimoni actual de la zona com el medi natural. 


Entre els elements de patrimoni cultural més rellevants, podem trobar: 

casc antic, església de Sant Tomás de Vilanova, torre de San Vicent, monasteri de Carmelita del Desert , restes de muralla , torres de vigia de la Corda i la Colomera, a més d'un gran número de villes .     
            

Des del grup pensem que és una visita molt bonica i aconsellem la seua visita a les persones que els puga interessar realitzar rutes i a la vegada poder gaudir de turisme de sol i platja. A més és apte tant per grups d'amics com famílies. 
La nostra experiència ha sigut molt positiva i hem tingut l'oportunitat de gaudir de vistes magnífiques i d'un ambient ple de color i profunditat. Sens dubte, ho tornariem a repetir.  T'animes?

La imagen puede contener: 16 personas, personas sonriendo, personas de pie, cielo, nubes, exterior y naturaleza La imagen puede contener: 7 personas, personas sonriendo, cielo, exterior y primer plano






Comentarios